Fairtrade

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Waarom is Fairtrade nodig?

In Azië, Afrika en Zuid- Amerika verkeren veel kleinschalige boeren continu in onzekerheid over hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezinte kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade doorbreekt deze vicieuze cirkel door standaarden tezetten die boeren de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen.

 

Stichting Present Deventer

Wij geloven samen met Stichting Present dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. Ook als bedrijf of organisatie bijdragen aan het geluk van een andere Deventernaar? Meld je nu aan! Stichting Present Deventer

‘Een geschenk uit de hemel!’ Dat is wat de mantelzorger zei nadat de mannen van Wasconnect en Megaoffice klaar waren met deze klus. De bedoeling was de tuin weer netjes maken, maar ze hebben zich ook nog ingezet om de hele zolder leeg te ruimen: wat een Kanjers!

Kleine moeite, groot geluk!

 

Kika & TikTok

Tiktokkers halen ruim 2500 euro op voor KIKA

Op 15 februari 2021 organiseerde Prappers Media Group in samenwerking met TikTok 'de grootste TikTok Live van Nederland. Met de actie "Live for Life" gaan grote en bekende TikTokkers tegelijk 'Live' op TikTok om geld op te halen voor Kika.

TikTokkers die meedoen zijn o.a.

Glen Fontein 1,3 miljoen volgers - Nina Schotpoort 1,4 miljoen volgers - Markie Lucas 6,5 miljoen volgers - Lorenzo Dinatelle 690.000 volgers
Bokado 1,1 miljoen volgers - Maxime & Sophie 510.000 volgers - Chantal Fontein 380.000 volgers - Quinn & Aaron 450.000 volgers
Jade Konal 530.000 volgers - Yannick Duteweert 475.000 volgers - Spiceycheesespread (Troy) 220.000 volgers - Thomas Messina 521.000 volgers


 

@yannickduteweert

Alle Beetjes Helpen! 🙏❤️ (zie de link in mijn bio) | Live om 15:00! ##wereldkinderkankerdag ##liveforlife

♬ Home - Edith Whiskers

 

Hergebruik cartridges

Elk jaar worden miljoenen gebruikte inkjet- en tonercartridges weggegooid. Iets dat regelrecht indruist tegen de toenemende zorg voor het milieu.

Daarom zamelt Recoll lege inkjet- en tonercartridges in, om ze vervolgens klaar te maken voor hergebruik. Geen bron is onuitputtelijk Ieder jaar verdwijnen er nog steeds 500 miljoen lege cartridges in verbrandingsovens en op stortplaatsen. Er is dan ook ieder jaar meer dan 750.000 m3 nodig om deze hoeveelheid op te vangen. Dat is net zo veel als 4 grote voetbalstadions vol. Dit terwijl cartridges wel 2 à 3 keer kunnen worden hergebruikt. Iedere opnieuw gebruikte cartridge die verkocht wordt, betekent dat er een nieuwe cartridge minder hoeft te worden geproduceerd, zodat die niet in de afvalstroom terechtkomt.

Daarmee hoeft er geen beroep gedaan te worden op de natuurlijke hulpbronnen van onze aarde. Er is bijvoorbeeld gemiddeld 3,5 liter olie nodig om één nieuwe originele toner cartridge te produceren. Het duurt daarnaast ook 1.000 jaar alvorens één lege cartridge is afgebroken. Inzameling is goed voor het milieu en voor u Door de inzameling van lege cartridges beperken we niet alleen de grondstoffen die aan de aarde worden onttrokken, we beperken ook het schadelijk afval waarmee onze planeet wordt belast. Dit met maar een doel: dat we nog generaties lang van onze planeet mogen genieten.